Fogászati hírek

Hírek

Néha a hírességek sem tudnak beszélni az új fogaikkal
2022-02-26 08:55:58
Kategória: HírekGyakran látunk embereket olyan fogakkal, amelyek egyáltalán nem illenek az arcukhoz.
Néha híres emberek szájában van olyan fogsor, amivel láthatóan nehezükre esik a beszéd. Legutóbb az egyik kiváló magyar színész mondatainak is csak a felét értettem, mert nem tudott beszélni az új fogsorával.
 


Vagy a fogak nagysága lett rosszul meghatározva, vagy a száj felöli rész lett rosszul kiképezve, vagy a kettő együttvéve és ezen – sajnos – az sem változtat, ha egy csomó pénzbe került. 

Volt olyan eset, hogy a beteg reklamálni próbált és azzal akarták megvigasztalni, hogy ez már nem a saját foga, ezt így kell elfogadni. Teljességgel hibás felfogás! Ma már minden arctípushoz és harapási formához lehet megfelelően jól működő fogpótlást készíteni. 

Ha műfogsorról van szó, akkor is széles a választék, nem kell kompromisszumot kötni. 

Az a szép fogsor, amelyik harmonikusan illeszkedik az arc karakteréhez. Lehet, hogy ha kézbe vennénk, kicsinek és szögletesnek látnánk, de a fog fontos része az arc harmóniájának, ezért a szájban szépnek tűnik.

A jól elkészített fogpótlás nem csak a beszédben segít, de a közérzetre is jótékony hatással van. A jó megjelenés tudatában feloldódnak azok a gátlások, amelyek addig kínozták és a páciens újra magabiztos lesz.

 

 Megosztás a Facebookon!


Szerző: Pika Károly
A cikk képei: