Fogászati hírek

Hírek

A műfogsor a tengerentúl a legkedveltebb fogpótlás
2018-08-24 11:04:33
Kategória: Hírek


Ehhez persze arra van szükség, hogy a fogsor – ha nem is 100%-ban – de jelentős mértékben pótolja az elvesztett fogakat. Nem szabad, hogy akár a beszédben akár az étkezésben gondot jelentsen a protézis használata. Természetesen idő kell ahhoz, hogy hozzászokjon a száj a fogsor viseléséhez. Előfordul néha, hogy az új fogsor az intenzív rágás következtében megsüllyed és talál olyan érzékeny területet, ahol feltöri az ínyt. Ez nem hiba! Minimális, néhány perces korrekcióval ki lehet javítani, nem érdemes arra várni, hogy majd elmúlik. A fájdalmat nem lehet és nem is kell megszokni.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy lehet-e éjszaka is viselni a protézist. Természetesen lehet, sőt – ha a fogsor napközbeni viselése nem okoz gondot – kifejezetten ajánlatos.
Akkor jó egy fogsor, ha hiányzik amikor nincs bent a szájban és ez alól az éjszakák sem kivételek.

Étkezés után a protézist folyó víz alatt, ha erre lehetőség van, körömkefével meg kell tisztítani és a szájat sem árt kiöblíteni mielőtt visszatesszük a fogsort. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha a fogsor eltörött nem szabad kísérletezni az összeragasztással, hanem szakemberhez kell vinni. Az üzletekben kapható pillanatragasztók ciánt tartalmaznak és ez nagyon veszélyes, az egészséget súlyosan károsító méreganyag.

A jól elkészített protézis évekig megoldja a fogászati problémákat a páciens számára.       
 

 Megosztás a Facebookon!
A cikk képei: