Fogászati hírek

Hírek

Michelangelo a fogászatban
2022-03-25 14:26:37
Kategória: HírekA Michelangelo Integrál fogak az esztétikus megjelenést és a természetes arányokat ugyanolyan tökéletesen tudják visszaadni, mint Michelangelo Buonarotti. A kiváló festő és szobrászművész freskói, festményei és szobrai megalkotásánál a természet tökéletességét tekintette mértékadónak. Gondoljunk csak a Sixtusi kápolna freskójára, a Dávid szoborra, vagy a csodálatos Piétára. Nem hiszem, hogy ember valaha is alkothatott volna tökéletesebbet.  


Ugyanez a cél vezette, kompromisszumok nélkül, a Michelangelo Integrál fogak megalkotóit is.

Mintegy 200 évvel ezelőtt a Dr. L. Williams által vezetett kutatások már megállapították, hogy van összefüggés az arc karaktere és a fog formája között. A legkülönbözőbb embertípusoknál – sőt még az emberszabású majmoknál is – végzett vizsgálatok alapján, háromféle alapformát állapított meg: a négyszögletest, a háromszögletűt és a tojásdad alakút. Annak dacára, hogy az elmélet lassan 200 éves, még mindig ezek alapján történik a formaválasztás. 

Ezt az elméletet továbbgondolva végzett vizsgálatokat Dr. Siebert (Berlini Szabadegyetem), több száz teljes fogazattal rendelkező kísérleti személy fogainak megmérésével. A vizsgálatok eredménye rámutatott egy igen fontos körülményre: a legtöbb műfoggarnitúra nem veszi figyelembe a női és a férfi fogformák sajátosságait.
A Michelangelo garnitúrában létezik markáns, kemény, férfias („C” forma) és kecses, elegáns, nőies („I” forma). A „B” forma testesíti meg a harmóniát és a semlegességet. A természetes fogakat utánozva, az anatómiát tökéletesen követő metsző és őrlőfogak teszik lehetővé a kényelmes mozgást és minden páciens számára az egyedi megoldást.

A tökéletes esztétikai eredményt az garantálja, hogy kitűnő, ötrétegű felépítéssel rendelkezik, amelyet eddig csak a kerámiapótlásoknál érhettünk el. 

A Michelangelo műfoggarnitúra minden egyes protézisnél bizonyítja egyedülálló fölényét.


 Megosztás a Facebookon!
A cikk képei: