Fogászati hírek

Hírek

Egy vagy több darabból készüljön a fogpótlás?
2022-06-10 09:25:24
Kategória: HírekSokszor felmerül a kérdés, hogy melyik a jobb fogászati megoldás; ha a híd egy darabból készül, vagy ha több részletben. Ha a fogak erősek, jó állapotúak és esztétikai okok miatt lettek lecsiszolva, akkor az a legjobb és a legszebb megoldás, ha a koronák külön-külön készülnek el. Így, ha a későbbiek során bármelyik fog meghibásodik, nem kell az egész pótlást lecserélni és sokkal jobban visszaadja a természetes fog hatását.


 Egy darabból akkor kell elkészíteni a hidat, ha a pillér fogak összekapcsolásával lehet csak biztosítani a fogpótlás tökéletes működését. A meglévő fogak is megerősödnek azáltal, hogy összekapcsoljuk, összesínezzük őket.
Egy darabból készül a híd akkor is, ha kombinált munka részeként funkcionál, rejtett kapcsos elhorgonyzással. Ez akkor indokolt, ha a páciens a lehető legesztétikusabb megoldást szeretné, de idegenkedik a fogbeültetéstől.

Az említett fogpótlások, ha gondosan vannak elkészítve, hosszú időre stabil, esztétikus és biztonságos megoldást jelentenek a pácienseknek.

  Megosztás a Facebookon!


Szerző: Pika Károly
A cikk képei: